Hozzávalók 5 személyre:
- 500 g csavart tészta (én kizárólag durum tésztát használok, ami nálam "grano duro"),
- 500 g paradicsompüré,
- 5 cikk fokhagyma (apróra vágva, vagy zúzva),
- 2 csipet szárított, vagy friss bazsalikom (vagy egyéb zöldfűszer),
- kevés só,
- bors (én nem használtam),
- kevés cukor,
- reszelt sajt.
A paradicsompürét egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a fokhagymát, a borst és feltesszük főni. Néha megkavargatva kb. 10 percik főzzük, majd sóval és cukorral ízesítjük, ha szükséges. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a paradicsompüréhez adjuk és jól összekavarjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Ezt én is gyakran készítem nagyon szeretem! Előrelátó voltam nyáron készítettem paradicsomos szószt tésztára ami jó fűszeres azzal készítem!
ReplyDelete