Monday, December 4, 2017

Paradicsomos gombaleves sajtos raviolival


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes fej hagyma apróra vágva,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 konzerv (egész) paradicsom (400 g brutto, 240 g netto),
  • 500 g csiperke gomba,
  • 250 g sajtos ravioli,
  • só,
  • 1 kk szárított bazsalikom (vagy friss),
  • tejföl.
A vajat megolvasztjuk és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Felöntjük vízzel és félpuhára főzzük benne a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt csiperkét, sózzuk és ezt is félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a raviolit és a felszeletelt paradicsomot a levével együtt. Megszórjuk bazsalikommal és puhára bőzzük. Tejföllel tálaljuk.

No comments:

Post a Comment